Nagyteljesítményű számítástechnika (HPC)

Mi a nagy feladatokat szeretjük

Az ügyfeleink által megoldandó feladatok gyakran igényelnek olyan technológiákat, amelyek extrém méretű adattömeget képesek biztonságosan tárolni, hatékonyan mozgatni, és valós vagy közel valós időben feldolgozni. Az általunk kínált rendszerek ezekre a kihívásokra kínálnak megoldást.

A tipikus piaci szegmensek, ahol az HPC technológiák jelenléte hagyományosan erős: fizikai és élettudományok, klímaelemzés és időjárás-előrejelzés, energiaipar, repülőgép- és járműipar, honvédelem, média és szórakoztatóipar, pénzügyi szolgáltatások, internet cloud computing.

Szerverek

Kiemelt gyártóink

Tárolók

A HPC az a „hely”, ahol a BIG DATA született. Évtizedek óta léteznek és folyamatosan fejlődnek azok az adattároló megoldások, amelyek alkalmasak a hatalmas adattömegek költséghatékony tárolására és extrém gyors mozgatására, lehetővé téve, hogy a HPC rendszer számítási erőforrásai az I/O műveletekre csak a lehető legrövidebb ideig várakozzanak.

Több évtizedes tapasztalatunk és sok e szakterületen elismert gyártóval való hosszútávú partnerkapcsolatunk alapján testreszabott HPC adattároló megoldásokat kínálunk akár az SMP/NUMA architektúrához igazodó scale-up tárolók, akár a clusterekhez illeszkedő scale-out NAS rendszerek, a speciális elosztott/párhuzamos fájlrendszerekre épülő tárolók vagy akár mindhármat ötvöző komplex hibrid tárolórendszerek terén.

Kiemelt gyártóink

HPC adathálózati (interconnect) megoldások

A compute node-ok közötti gyors adatátvitelt biztosító hálózati szabványok: SGI NUMAlink, InfiniBand, Intel OmniPath, 10Gbit Ethernet.

Kiemelt gyártóink

HPC szoftverek

Egy HPC rendszer hatékony működéséhez a nagyteljesítményű hardver mellett speciális szoftvercsomagokra is szükség van. Ezek a HPC-re optimalizált operációs rendszerek mellett többek között matematikai és tudományos szoftverkönyvtárakat, ütemezőket, teljesítmény- és alkalmazásoptimalizáló, valamint compiler és debugger eszközöket foglalnak magukban.

Kiemelt gyártóink