Rólunk

A Silicon Computers Kft. 1995-ben a Silicon Graphics, Inc. (SGI) hazai képviseleteként alakult, és azóta is dinamikusan növekszik. A kezdeti néhány fős hardver- és szoftverdisztribúció egy olyan magasan kvalifikált szakembergárdával rendelkező, saját kutatás-fejlesztési tevékenységével komplex megoldásokat kínáló rendszerintegrátor vállalkozássá nőtt, amely komoly elismertséget vívott ki a megcélzott piaci területeken.

A cég 2002. óta az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint működik.

A Silicon Computers tevékenysége alapvetően néhány szakmai területre koncentrál.

Digitális média

A Silicon Computers a professzionális digitális média megoldások platform független rendszerintegrátora. Magyarországon egyedülálló szaktudással és tapasztalattal rendelkezik az olyan rendszerek tervezésében és szállításában, mint például a televíziók broadcast rendszere, az on-line media szolgáltatók által igényelt speciális technológiák, digitális média archívumok, stb. Számos külföldi cég magyarországi képviselete, illetve partnere.

A Silicon Computers által kínált professzionális digitális média megoldások többek között:

  • televíziós produkciós rendszerek, pl. hírszerkesztő (newsroom) és adáslebonyolító rendszerek, csatorna menedzsment rendszerek,
  • fájl alapú (tapeless TV) digitális televízió rendszerek,
  • workflow menedzsment rendszerek,
  • media streaming rendszerek, pl. élő internetes videoközvetítés, tárolt anyagok publikálása, távoktatási rendszerek,
  • teljes on-line TV és multi-screen megoldások,
  • multimédia tartalom előállítása, szerkesztése,
  • kereshető, adatbázis alapú on-line média archívumok.

Néhány kiemelt ügyfelünk ezen a területen itt található.

Nagyteljesítményű számítástechnika (High-Performance Computing)

A Silicon Computers munkatársai a nagyteljesítményű számítástechnika gyakorlott szakemberei, akik a felsőoktatási és az akadémiai kutatás számára a legnagyobb hazai HPC projekteket tervezték, építették, és ellátják ma is a műszaki támogatásukat.
A Silicon Computers munkatársai telepítették az NIIF Intézet szuperszámítógép központjainak SGI szuperszámítógépeit, az MTA több kutatóintézetének és az Országos Meteorológiai Szolgálatnak a szuperszámítógépeit, valamint az NKTH által támogatott GenaGrid konzorcium számára felállított nagy teljesítményű szuperszámítógépet bioinformatikai kutatások céljára.

A Silicon Computers – az SGI HPE akvizíciója óta – a HPE Gold partnere.

Néhány kiemelt ügyfelünk ezen a területen itt található.

Általános vállalati informatikai rendszerek

A műszaki szakértőink sokéves tapasztalattal rendelkeznek különböző operációs rendszerű (Unix, Linux, Windows) nagyvállalati szerver és tároló rendszerek tervezésében, méretezésében, konszolidációjában, virtualizációjában, az adatok mentésében, archiválásában, megosztásában, migrálásában, replikációjában úgy, hogy ügyfeleink meglevő és új megoldásait jól működő és integrált informatikai rendszerré egyesítjük.

Az üzletileg kritikus rendszerekben a hatékony üzemeltetést IT teljesítmény-menedzsment megoldásokkal biztosítjuk.

A vállalati IT rendszereket a legmodernebb új generációs biztonsági platformokkal védjük meg.

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk: platformfüggetlen tervezés, méretezés, megvalósítás, rendszerintegráció (szoftverfejlesztéssel), oktatás, (akár 7/24 órás) támogatás, üzemeltetés.

Néhány kiemelt ügyfelünk ezen a területen itt található.

Kutatás-fejlesztés

A Silicon Computers elkötelezett a folyamatos innováció mellett, a nagyteljesítményű számítástechnikában megszerzett gyakorlatára és infrastruktúrájára alapozva számos kutatás-fejlesztési projektben vett és vesz részt, többnyire konzorcium vezetőként.

Alapító társtulajdonosa az informatikai alapú genetikai kutatásokra szakosodott Abiomics Europe Kft-nek.

Jellemző kutatási területek:

  • bioinformatika,
  • digitális képfeldolgozás,
  • párhuzamos folyamatok optimalizálása több száz vagy ezer processzoros szervereken.

2018-ban a Silicon Computers Kft. 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.
További információ a projekt honlapján található.